Gotowanie  RSS
Crostini z zielonym hummusem i plastrami wegetariańskimi

#zrodlo

Hummus to jedna z najpopularniejszych na świecie past. Ma wiele wersji, ale podstawą wszystkich są ciecierzyca i tahini. Świetnie sprawdza się nie tylko w zestawie z pitą, ale może być wykorzystany jako podstawa pysznych i efektownych przekąsek podczas przyjęć. My polecamy szybkie i łatwe w przygotowaniu crostini z zielonym hummusem i plastrami wegetariańskimi. Wystarczy 20 minut i kilka składników by zachwycić gości kolorowymi mini-kanapkami!

Tagi: Mus
Źródło: kobieta.interia.pl

Leczo z kiełbasą myśliwską

#zrodlo

Syci i rozgrzewa!

Źródło: kobieta.interia.pl

Jesienne menu w nietypowym wydaniu

#zrodlo

Chociaż klimat Skandynawii nie jest najłaskawszy, Duńczycy od wielu lat znajdują się w czołówce najszczęśliwszych narodów. Dlaczego? Zapewne odpowiedzi można doszukiwać się w hygge, określanym jako „chwile szczęścia, ciepła i bliskości, które możemy odnaleźć w najzwyklejszych sytuacjach”. Nowy, ciepły sweter, spacer z psem i dźwięk szeleszczących pod butami liści, zapach świeżo upieczonego ciasta, które może być pretekstem do zaproszenia bliskich nam osób. Podpowiadamy, co przygotować na taki wieczór.

Źródło: kobieta.interia.pl

Proste dania z północy Włoch. Przepisy Cristiny Catese


Miłośniczka włoskiej kuchni Cristina Catese przygotowała w kuchni programu dania z północy Włoch. Pomagał jej prowadzący Marcin Prokop. Jak poradził sobie w roli pomocnika i jakich słów nauczył się w języku włoskim?

Źródło: kobieta.interia.pl

Dyniowa trufla, czyli nieoczywisty deser


Smakowita trufla bez pieczenia połączona z dynią i śmietankowym serkiem. Zdrowy deser? To możliwe.

Tagi: Deser, Oczy, MAKO
Źródło: kobieta.interia.pl

Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette


Na jesienny, sezonowy obiad przygotujmy coś bardziej wykwintnego, np. kapustę faszerowaną kasztanami. Trudno dostępne? Wcale nie, kasztany kupisz w każdym supermarkecie, nawet takie już ugotowane.

Tagi: Jesień, Usta
Źródło: kobieta.interia.pl

Ciastka z masłem orzechowym


Sezonowe owoce i warzywa, które łatwo można wykorzystywać w przygotowaniu słodkich i pełnowartościowych przekąsek to świetne zamienniki dla powszechnie obecnego i niezdrowego białego cukru, a wybierane z głową mogą zupełnie go zastąpić!

Źródło: kobieta.interia.pl

Ciasta z ananasem

#zrodlo

Przepyszne!

Tagi: Ciasto
Źródło: kobieta.interia.pl

Włoscy producenci ostrzegają przed zbyt tanią oliwą z oliwek

#zrodlo

Każda oliwa sprzedawana w sklepie w cenie poniżej 4 euro za butelkę nie jest z pierwszego tłoczenia albo została poddana manipulacjom chemicznym i może być to olej pozbawiony zapachu - ostrzega włoska organizacja zrzeszająca producentów oliwy Italia Olivicola

Źródło: kobieta.interia.pl

Kuchnia na cały tydzień

#zrodlo

Smaczne i pożywne dania!

Tagi: Kuchnia
Źródło: kobieta.interia.pl

Pięcioskładnikowe obiady Piotra Kucharskiego

#zrodlo

W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski przygotował cztery potrawy, z których każda bazuje tylko na pięciu składnikach. Czy wymyślenie tych przepisów było dla niego wyzwaniem?

Źródło: kobieta.interia.pl

Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

#zrodlo

Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie z nami na dłużej.

Tagi: Zupa, Przepis, Doda
Źródło: kobieta.interia.pl

Ucierane kremówki z musem owocowym

#zrodlo

Smakują wspaniale!

Tagi: Mus
Źródło: kobieta.interia.pl

Jesienne placki

#zrodlo

Lepsze niż pizza!

Tagi: Pizza
Źródło: kobieta.interia.pl

Przetwory do mięs i serów

#zrodlo

Aromatyczny czosnek, żurawina, grzybki w occie czy konfitura z czerwonej cebuli to niezastąpione dodatki do zimowych kanapek, sałatek oraz przystawek.

Źródło: kobieta.interia.pl

Gałka muszkatołowa w jesiennym menu


Przepyszna, wszechstronna i zawsze świeża, dzięki łatwości, z jaką może być zmieniona w proszek na domowej tarce – gałka muszkatołowa nie bez powodu należy do grona ulubienic szefów kuchni. Nie tylko stanowi najprostszy patent na wydobycie oryginalnego smaku prostych składników, ale też szczególnie apetycznie łączy się potrawami z jesiennego menu. Delikatnie pikantny i korzenny smak […]

Tagi: Potrawka, Mus, Dom
Źródło: republikakobiet.pl

Warzywa smażone w cieście


Wyśmienite na przekąskę albo jako dodatek do mięsa.

Źródło: kobieta.interia.pl

Nereyo – herbaty najwyższej jakości


Znacie nowe herbaty Nereyo? Jeśli nie – spróbujcie. Skomponowane z najwyższej jakości składników, zbalansowane smakowo, z dodatkami owoców liofilizowanych dodają zdrowia, energii, relaksują i poprawiają nastrój. Wszystko zależy od mieszanki, po którą sięgniecie. Bazą herbat Nereyo są chińskie herbaty tradycyjne, np. wysokiej jakości czarna herbata Yunnan i zielona herbata Sencha, a ich wybór nie jest […]

Tagi: Herbata, Doda, MAKO
Źródło: republikakobiet.pl

Dyniowe menu

#zrodlo

Jesień to idealna pora na dania z dynią w roli głównej. W kuchni "Dzień Dobry TVN" jesienne przysmaki na bazie dyni przygotowała Natalia Maszkowska, która niedawno zakończyła swoją przygodę z programem "MasterChef". Na stole pojawiły się takie pyszności jak: gofry z purée z dyni z dodatkiem bitej śmietany i karmelizowanymi figami, gęsty krem z dyni z masłem orzechowym, curry i kurczakiem oraz tarta z dynią, fetą, i suszonymi pomidorami.

Źródło: kobieta.interia.pl

Plastry dyni z ziemniaki z boczkiem

#zrodlo

Przepyszne!

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Polecamy
Wegańskie zamienniki mleka – jak zrobić je w domu?


Przechodzisz na weganizm i szukasz pomysłów na alternatywne produkty, które pozwolą Ci zmienić dotychczasowe kulinarne nawyki? Przedstawiamy zamienniki mleka krowiego, po które możesz sięgnąć i podpowiadamy, jak zrobić je samodzielnie!

Źródło: kobietamag.pl

Zielone kanapki – oczaruj rodzinę smakiem i zdrowiem na talerzu


Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Zaraz odwiedzą cię goście i potrzebujesz pomysłowej przystawki? Idealnie sprawdzą się zielone kanapki, które nie tylko świetnie się prezentują, ale również są smaczne, zdrowe i oryginalne. Możesz przygotować je zarówno w wersjach wege, jak i z mięsnymi dodatkami. Koniecznie sprawdź nasze przepisy!

Źródło: kobietamag.pl

Herbaty na jesienną chandrę


Jak tu nie popaść w jesienny nostalgiczny nastrój, gdy kończy się lato, dni są coraz krótsze a obowiązków związanych z nauką (własną lub dzieci) przybywa. Dostarczmy naszemu organizmowi nieco endorfin, by poprawić sobie humor. Jak to zrobić? Są takie produkty spożywcze i przyprawy, które przyczyniają się do podniesienia hormonów szczęścia – serotoniny, dopaminy i endorfin. Oto […]

Źródło: kobietamag.pl

Przepis na marynowaną dynię


Dynia to królowa jesiennych potraw. Miłośnicy gotowania doceniają dynię za to, że można ją wykorzystać na wiele sposobów – do przetworów, dań obiadowych, zup-kremów, a nawet do wypieków. Dzisiaj mamy dla Was przepis na marynowaną dynię. Składniki na marynowaną dynię • 1 duża dynia • 3 szklanki cukru trzcinowego • Kilka goździków • 1 łyżeczka […]

Źródło: kobietamag.pl

Beza Pavlova – królowa letnich deserów


Letni deser, który zawsze budzi pozytywne emocje – beza Pavlova! Z pewnością znacie ten smak śnieżnobiałej, chrupiącej na wierzchu i lekko ciągnącej się w środku bezy przełożonej bitą bitą śmietaną z serkiem mascarpone oraz świeżymi owocami. Skuś się na samodzielne zrobienie tego deseru. Wbrew pozorom jest on łatwy do wykonania Skąd wzięła się beza Pavlova? Deser Pavlova został […]

Tagi: Deser
Źródło: kobietamag.pl

Serowa herbata – oryginalna następczyni słynnej bubble tea!

#zrodlo


Czy słyszałyście już o serowej herbacie? To najnowszy herbaciany wynalazek, który serwują kawiarnie w Chinach, w Malezji i na Tajwanie. Odkąd się pojawił, notowania bubble tea u "herbatopijców" znacząco spadły i trudno się temu dziwić. Przekonajcie się, dlaczego!

Tagi: Herbata
Źródło: kobietamag.pl

Espresso tonic – najmodniejsza kawa tego lata, idealna na upały!

#zrodlo


Nie wyobrażasz sobie popołudnia bez filiżanki małej czarnej albo gęstego, mlecznego latte, ale wysokie temperatury zniechęcają Cię do picia gorącej kawy? Przedstawiamy przepis na zimny, orzeźwiający i wyjątkowo modny w ostatnich tygodniach Espresso tonic!

Tagi: Kawa, Przepis
Źródło: kobietamag.pl

Pikantne wino – nowy, zaskakujący trend dla miłośniczek ostrej kuchni!


Lubicie ostre papryczki, do każdej potrawy dosypujecie mielone chili, a stojąc przy barze zawsze zamawiacie Wściekłego psa z podwójną porcją tabasco? Przedstawiamy nowy winiarski trend, który pokochacie "od pierwszego usłyszenia"!

Źródło: kobietamag.pl

3 łatwe drinki dla kobiet na wieczór z przyjaciółkami

#zrodlo


Czeka Cię w najbliższym czasie spotkanie z przyjaciółkami? To już czas na kobiece plotki i podsumowanie mijającego lata: letnie znajomości a nawet romanse, szalone przygody podczas rodzinnych wycieczek. Do tych tematów możesz potrzebować czegoś mocniejszego, co rozwiąże języki i pomoże w wymianie kobiecych nowinek. Jeśli szukasz pomysłu na drinki dla kobiet, to mamy dla Ciebie […]

Źródło: kobietamag.pl

Kanapki na ciepło – nie musisz umieć gotować, by upichcić coś pysznego!

#zrodlo


Włoskie panini, a może zapiekanka z polskim akcentem? Kanapki na ciepło to klasyk na śniadania, podwieczorek, kolację czy jako przystawka na wieczór ze znajomymi. Są pyszne, zdrowe i nie wymagają specjalnych umiejętności kulinarnych. Coraz modniejsze są te w wersji slow, z mnóstwem zdrowych dodatków. Jakie z nich można z łatwością przygotować w domu? Oto odpowiedź. […]

Źródło: kobietamag.pl

reklama
Kontakt z nami